Маските са един от най-често използваните атрибути в болното време. За

...
Маските са един от най-често използваните атрибути в болното време. За
Коментари Харесай

Ето как правилно се слага маската, за да ни предпази наистина от вируси – съветите на пулмолога (Снимки):

Маските са един от най-често употребяваните атрибути в болното време. За страдание у нас те по-често се употребяват от здравите, а не от болните хора. Знаем ли обаче наистина как вярно да сложим маската , тъй че да ни защищити? Ето съветите на пулмолога :

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог, съобщи, че коронавирусът ни плаши толкоз доста, тъй като не знаем детайлности. Иначе, сподели той, страната ни е подготвена за COVID-19. Пулмологът изясни даже, че коронавирусът е по-малко гибелен от грипния вирус, който върлува сега. Лекарят удостовери също, че маски в аптечната мрежа към този момент няма. Нещо, което сигурно и сами сте открили.

 доктор с маска

„ Преди да сложим една маска би трябвало да почистим ръцете си. След което маската би трябвало да се сложи с по-светлата страна към лицето, а твърдата да е към носа. Не би трябвало да пипаме маската начело нито когато я слагаме, нито когато я махаме. Веднъж употребена, една маска е инфектирана и не може да се носи наново “, сподели той.

 здравна маска

Ръцете са ни най – огромният ни зложелател, нищо, че ни оказват помощ доста, изясни още доктор Симидчиев пред „ България он еър “. „ Няма смисъл здравите хора да вървят с маски. Те би трябвало да се употребяват от кашлящи, заболели хора “, сподели пулмологът. Една маска може да се носи не по – дълго от 6 – 8 часа. В момента, в който усетим, че маската става влажна, би трябвало да я сменим незабавно, изясни доктор Симидчиев.

„ Няма други средства, с които може да сменяем маските. Не може да използваме марля или шал “, сподели още той. „ Колкото сме по-здрави, толкоз по-трудно ще ни повлияе един вирус и по тази причина са извънредно важни балансираното хранене и чистият въздух “, съобщи още доктор Александър Симидчиев.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР